Kan ik een "trendy" werkschoen of "safety sneaker" dragen?

Kan ik een "trendy" werkschoen of "safety sneaker" dragen?

Toen Redbrick in 2010 gelanceerd werd als eerste safety sneaker werd het door veel gevestigde partijen als onprofessioneel ontvangen. Er werd gedacht dat dit “nooit ging werken”, aangezien de markt hier niet op zat te wachten en “veiligheid” nu eenmaal niets te maken heeft met “design”. Het succes van de RedBrick heeft er echter ondertussen voor gezorgd dat veiligheidsschoenen niet meer per se als lompe en logge schoenen ervaren worden die je zo snel mogelijk uit wilt doen. Sterker nog, veel mensen met safety sneakers dragen deze ook in hun vrijetijd – bijvoorbeeld tijdens de wekelijkse boodschappen op zaterdag.

De trend die Redbrick dan ook heeft ingezet heeft er voor gezorgd dat er steeds meer veiligheidsschoenen in de markt zijn die bijna niet meer te onderscheiden zijn van een normale schoen.

De twijfel die er echter ontstaat bij de aankoop van een safety sneaker is vaak tweeledig:

  1. Mag ik er wel de werkplaats mee op?
  2. Voldoet hij wel aan de juiste normen?

Het eerste punt is puur afhankelijk van hoe gecontroleerd wordt op de schoenen. Er zijn bedrijven bij ons bekend waarbij de veiligheid zo belangrijk is (bijvoorbeeld in de petrochemie) dat in één oogopslag beoordeeld moet kunnen worden of iemand veiligheidsschoenen aanheeft. Als dat het geval is, is het niet verstandig een safety sneaker te dragen. Ongeacht of deze aan de juiste normen voldoet.

Het tweede punt kunnen wij als BronQo heel simpel in zijn: Trendy schoenen die via BronQo.com worden verkocht voldoen altijd aan de EN ISO 20345 veiligheidsklasse die bij de producten vermeld worden. Hieronder nog een kort overzicht van de EN ISO 20345 norm:

KlasseEisen
S1Veiligheidsneus en antistatisch, neemt energie op in de hiel.
S2Als S1 met verhoogde waterafstotendheid/resistentie.
S3Als S2 met een onpenetreerbare tussenzool en antislipprofiel.
S4Als S1 maar dan gemaakt van kunststoffen en dus helemaal waterdicht.
S5Als S4 met onpenetreerbare tussenzool en antislipprofiel.
Geplaatst op 25-01-2017 Home, Info

Blog categorie

Vergelijk 0
Volgende

Geen produkten

To be determined Verzendkosten
0,00 € Totaal

Afrekenen